Vapaaehtoistyö ja talkoot

Olet tervetullut mukaan!

Vapaaehtoistyö ja talkoot ovat aina olleet tärkeä ja aktiivinen osa Kultamuseon toimintaa. Yhdessä tekemällä saamme aikaan enemmän. Talkoot ovat myös mainio tilaisuus tavata vanhoja tuttuja ja löytää uusia.

Haluaisitko sinä olla säilyttämässä kultaista historiaa?

Talkooviikonloput pari kertaa vuodessa

Kultamuseolla järjestetään vuosittain kahdesta kolmeen talkooviikonloppua, jolloin museoaluetta huolletaan sekä tehdään muita ajankohtaisia hommia. Talkooviikonloppuina kokoontuu myös Kultamuseon Tuki ry. joka on Kultamuseon oma ystäväyhdistys. Talkooviikonloput ovat tekemisen lisäksi sosiaalinen tapahtuma, jossa kohtaavat vanhat tutut ja uudet ystävät.

Talkooleirit

Kultamuseo järjestää yhteistyössä Metsähallituksen kanssa talkooleirejä, joiden tarkoituksena on säilyttää ja kunnostaa kultahistoriallisia kohteita sekä niiden ympäristöjä. Viime vuosina olemme viihtyneet Ivalojoen ja Sotajoen varsilla. Nyttemmin suunnitelmiin kuuluvat mm. Lemmenjoen Kultareitin talkooleirit. Leirille lähdetään yleensä sulan maan aikaan ja ne kestävät 4 - 5 vuorokautta kerrallaan. Talkoolaiset leireille valitaan aina etukäteen. Talkooleirien kohteista ja ajankohdista päivitämme tietoa ajankohtaista-palstalle.

Apulaiseksi viikoksi tai vaikka pariksi?

Apu on aina tervetullut ja tekemistä löytyy. Museo värvää vapaaehtoisia ympäri vuoden erilaisiin projekteihin ja muihin museon tehtävää edistäviin töihin. Monenlaista erityisosaamista tarvitaan, mutta ihan perustaidoillakin pääset alkuun. Ennen vapaaehtoistyöhön värväytymistä kuulemme mielellämme sinusta ja osaamisestasi lisää.

Risukon raivausta Lemmenjoella 2017
Risukon raivausta Lemmenjoella 2017

Talkoo- ja vapaehtoistyöhön osallistujille tarjotaan:

Tankavaarassa talkootyöhön osallistuville pyrimme järjestämään majoittumisen johonkin useista alueella sijaitsevista mökeistä. Mutta mikäli sinulta löytyy teltta taikka asuntovaunu, on oma majoittuminen aina tervetullut vaihtoehto. Vapaaehtoistyöhön osallistuville tarjoamme päivittäin lounassetelin Tankavaaran Wanhan Waskoolimiehen ravintolaan. Talkooleireillä Kultamuseo järjestää kaikille osallistujille ruuan ja majoituksen maasto-olosuhteissa, mikä voi tarkoittaa esimerkiksi erämaamökkiä tai puolijoukkuetelttaa. Talkootapahtumissa väen pidempiaikaisesta muonituksesta huoletii Kultamuseon Tuki ry.

Kaikki suomalaiset talkoo- ja vapaaehtoistyöntekijämme kuuluvat Lähi-Tapiolan talkoo-vakuutuksen piiriin.

Osallistumisesi on meille tärkeää!  Kiitos!

Kultamuseon talkoo- ja vapaaehtoistoimintaan ilmoittautuminen 

KULTAMUSEO, Tankavaarantie 11 C, 99695 TANKAVAARA